BABECZKI BEZ CUKRU

Marzec 2
5 komentarzy

Smaczne, dosładzane owocami i szybko się robi a jeszcze szybciej znikają z talerza 🙂 Idealne na deser po obiedzie albo do kawy dla mamy. Składniki myślę że każdy znajdzie w swojej kuchni i nie da się tutaj nic zepsuć.

Potrzebujemy :

Szklankę mąki

2 jajka

Pół szklanki oleju

Łyżeczka cynamonu

Łyżeczka proszku do pieczenia

2 banany

3 łyżeczki płatków migdałowych

Garść rodzynek lub moreli

Rodzynki lub inne owoce zalewamy wodą i odstawiamy na kilka minut.

Najpierw mieszamy suche składniki czyli mąkę, cynamon, proszek do pieczenia.

W drugiej misce rozgniatamy widelcem banany, następnie dodajemy olej, żółtka i ubitą pianę z białek.

Wszystkie składniki mieszamy razem, wrzucamy odsączone rodzynki.

Gotowe ciasto wlewamy do foremek na muf finki i posypujemy płatkami migdałowymi. Babeczki pieczemy 15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni.

Smacznego 🙂

IMG_4074

IMG_4077

IMG_4081

IMG_4073 nnIMG_4088

  1. katti

    Marzec 3

    Dziewczynki się zajadają to muszą być smaczne 🙂

  2. Zgrałyśmy się w czasie, bo ja na jutro mam zaplanowany wpis z przepisem na babeczki! 😉
    Na szczęście to inne babeczki! 😉

    Twoje wyglądają pysznie, muszę wypróbować przepis. 😉

  3. majka

    Marzec 7

    Bez cukru hm muszę wypróbować 🙂

  4. Zrobilam wczoraj! Mmm pyszne. 😉 Cali dzisiaj do przedszkola wzieła. 😉

  5. a.

    Marzec 10

    Wyglądają pysznie aż zgłodniałam 🙂

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *