CIASTECZKA Z KLEIKU RYŻOWEGO

Luty 24
3 komentarze

Bardzo łatwe w przygotowaniu, dla maluszków i nie tylko :). Jak byłam młodsza zajadałam się nimi z siostrami. Przez długi czas zostały zapomniane aż do teraz. Piekę  je mojemu Piotrusiowi  i objadamy się razem.
Składniki :
opakowanie kleiku ryżowego 160g
200g masła ( może być margaryna)
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
4 łyżki wiórek kokosowych
dżem obojętnie jaki smak, ja użyłam malinowy


Wszystkie składniki wsypujemy do miski i mieszamy ze sobą, na koniec można wygnieść ręcznie. Ciasto ma lepką i tłustą konsystencję. Formujemy z niego kuleczki , na środku robimy dziurkę i umieszczamy w niej dżem. Ciasteczka umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 min w temperaturze 180C.
Smacznego

  1. madagene.pl

    Luty 25

    wyglądają przesmacznie 🙂

  2. Przem

    Luty 26

    Bardzo fajna przekąska 😛

  3. mama_calineczki

    Luty 27

    Wyglądają pysznie, musimy wypróbować. 😉

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *